امروزه سرمایهگذاری بر ارز دیجیتال یکی از محبوبترین راههای حفظ ارزش سرمایه محسوب میشود؛ زیرا با توجه به نوسانات نرخ ارز و تنشهای سیاسی در سراسر جهان، تنها به رمزارزها میتوان اعتماد کرد. در این میان شرکتهای بسیاری در تلاشند تا با سواستفاده از دانش محدود سرمایهگذاران بازار رمزارز، به سودهای نامشروع کلانی دست یابند.
در میان انواع کلاهبرداری رمزارز، استفاده از حساب اجارهای برای پولشویی و سایتهای کلاهبرداری پانزی ترون بیشترین سهم را دارند. در این مقاله قصد داریم تا با این دو نوع کلاهبرداری آشنا شده و سایتهای کلاهبرداری ترون را بهتر بشناسیم؛ با ما همراه شوید.
ترون چیست؟
ترون پلتفرمی بر پایه بلاکچین غیر متمرکز است که از قراردادهای هوشمند پیروی میکند. شبکه ترون بستری غیرمتمرکز فراهم کرده و تولیدکنندگان محتوا میتوانند به صورت بیواسته محتوای خود را در اختیار مصرفکنندگان قرار داده و توکن TRX دریافت نمایند.
ترون تنها مبادله میشود، قابل ماینینگ نیست؛ سایتهای کلاهبرداری ترون معمولا ادعا میکنند که سود ماینینگ ترون را به شما پرداخت خواهند کرد. نکته تاریک ماجرا اینجاست که آنها با استفاده از حساب اجارهای نه تنها ردی از خود به جا نمیگذارند، بلکه یک فرد ناآگاه را نیز به دام میاندازند.
سایتهای کلاهبرداری ترون
وقتی با یکی از این هلدینگها مواجه میشوید باید واقعا هوشیار باشید تا به دام نیفتید؛ زیرا وعدههای آنها کاملا منطقی به نظر میرسد. این شرکتها معمولا وعده یک سود ثابت روزانه را میدهند و شما را قانع میکنند که ترون رمزارزی ایمن است. البته این ادعا دروغ نبوده و ترون واقعا رمزارزی ایمن است؛ آنچه ایمن نیست سپردن سرمایه به این هلدینگها است. در ادامه با نام و شیوه کلاهبرداری چند سایت پانزی ترون آشنا میشویم.
- کلاهبرداری ترون لینک: ترون لینک از طرف کسی معرفی میشود یا خود فرد تصمیم میگیرد در آن سرمایهگذاری کند. آنچه به سرمایهگذار وعده داده میشود، پرداخت سود سرمایه به صورت روزانه است. پس از چند روز سرمایهگذار متوجه میشود که کیفپول رمزارز او هک شده و تمام رمزارز او ناپدید شده است.
- سایت TronLOVE: این سایت از شما میخواهد که سرمایهگذاری کرده و ترون استخراج کنید و روزانه پنج درصد سود دریافت کنید.
- ترون کوینی: ترون کوینی هولدینگ ادعا میکند که شما میتوانید در منزل آموزش دیده و ترون استخراج کنید.
- Tron Holding: ترون هلدینگ ادعا میکند که شما را یک شبه پولدار میکند. شاید کمتر کسی در این زمانه فریب این نوع ادعاها را بخورد، اما هنوز هم کسانی هستند که برای پیمودن راه هزار ساله در یک شب، مشتاقانه به دام میافتند.
- ترون رویال: در صفحه آغازین این سایت از شما خواسته میشود که با ثبتنام در این سایت در ماینینگ ترون سهیم شوید. اگر شما با ارز دیجیتال ترون آشنایی نداشته باشید همه چیز منطقی به نظر میرسد؛ اما ارز دیجیتال ترون قابلیت ماینینگ نداشته و به صورت سهام است.
- Tron-SUN: این سایت در کنار فعالیت خود به عنوان یک صرافی ارز دیجیتال، امکانات ماینینگ را هم در اختیار تریدرها قرار میدهد. یکی از ارزهایی که در این سایت قابلیت ماینینگ دارد ترون است؛ در نتیجه این سایت نیز کلاهبردار است.
- بانک ترون: این سایت از مشهورترین کلاهبرداران ترونی است که پس از کلاهبرداری به مبلغ 6.5 میلیون دلار بسته شد. هنوز هم سایتهایی با نام مشابه اقدام به سرمایهگذاری بر این ارز دیجیتال میکنند که همه کارکردی مشابه موارد گفته شده دارند.
کلاهبرداری با حساب اجارهای
اگر در جستجوی شغل جدید به صفحات کاریابی سری بزنید، حتما با چند مورد از این نوع کلاهبرداریها مواجه میشوید. آنها ادعا میکنند کاری که بر عهده شماست صرفا مانند فروش امتیاز ثبتنام خودرو بوده و غیرقانونی نیست، و صرفا قصد دارند محدودیت صرافیهای دیجیتال را دور بزنند.
آنچه عملا رخ میدهد استفاده از حساب بانکی شما برای گرفتن فیات از کاربران، و انتقال آن به صورت ترون به کیف پول الکترونیکی آنهاست. در این میان پنج درصد از مبالغ مبادله شده سهم شماست، اما آنچه در حقیقت انجام شده است نوعی پولشویی است.
ترون یک رمزارز امن است و سرمایهگذاری در زمینه ارز دیجیتال یکی از بهترین راههای حفظ ارزش سرمایه به حساب میآید؛ اما به شرطی که آگاهانه تصمیم گرفته و پس از تحقیقات کامل و مطالعات کافی وارد دنیای رمزارزها شوید. به یاد داشته باشید اجاره دادن حساب بانکی و مدارک شناسایی، عواقب جبرانناپذیری دارد. در صورت همکاری با این افراد بهتر است با پلیس فتا تماس گرفته و گزارش دهید.