اگر یک برنامه ترک اصولی متادون داشته باشید؛ مدت ترک متادون کمتری نیز خواهید داشت. اما عوامل بسیاری همچون سن و مدت مصرف روی مدت ترک متادون تأثیرگذار است. برای دریافت یک برنامه اصولی و اطلاع از مدت زمان ترک اعتیاد متادون میتوانید با کارشناسان کلینیک نگین در ارتباط باشید.
مدت زمان ترک اصولی متادون
متادون در اصل یک دارو است اما سوء مصرف آن موجب اعتیاد میشود. این دارو معمولاً برای درمان اعتیاد به برخی مخدرهای دیگر استفاده میشود. اما اعتیاد به متادون نیز از عوارض تلاش ترک اعتیاد در منزل است. متادون به صورت قرص و شربت اپیوم مصرف میشود.
ترک اصولی متادون نیاز به یک دوره کامل دارد که باید زیر نظر پزشک و روانشناس ترک اعتیاد انجام شود. شروع این دوره با انتخاب روانشناس است. اما زمان دوره بستگی به تشخیص روانشناس و پزشک شما دارد. از جمله مواردی که میتواند روی مدت دوره ترک اعتیاد به متادون تأثیرگذار باشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدت اعتیاد به متادون
- سابقه اعتیاد به مواد مخدر دیگر
- بیماریهای زمینهای نظیر دیابت
به طور کلی میتوان گفت ترک اصولی متادون حدود ۲ تا ۳ هفته زمان میبرد. البته این بدان معنی نیست که پس از این مدت متادون را ترک کرده و آماده ورود به اجتماع هستید. بلکه به این معنی است که سم زدایی و جدایی از این ماده به طور کامل صورت گرفته است.
البته این دوره یکی از اصلیترین زمانهای ترک اعتیاد به شمار میرود. چرا که اصولی پیش نرفتن در این بخش میتواند عوارض روحی، جسمی و روانی بسیاری به همراه داشته باشد. عوارضی که کوچکترین بخش آن، افسردگی و اختلالات بیخوابی است.
یکی دیگر از نکاتی که باید در نظر داشته باشید رعایت اصل ترک تدریجی است. اگر به صورت انفجاری و به سرعت اقدام به ترک مصرف متادون کنید میتواند مشکلات بسیاری به همراه داشته باشد.
خماری ترک متادون
علائم خماری ترک متادون شامل افت شدید انرژی، افسردگی شدید، اضطراب شدید، عرقریزی، سرفه، عطسه، تغییرات در ضربان قلب، تورم، افت وزن، اسهال، تهوع و استفراغ است. افراد ممکن است احساس ناتوانی و خستگی عمیق کنند و از اشکالات خواب نیز رنج ببرند. از بین رفتن علائم ترک متادون مدت زمان متفاوتی برای هر فرد دارد و به عوامل متعددی مانند میزان مصرف قبلی متادون، مدت زمان مصرف، دوز متادون و ویژگیهای فردی بستگی دارد.
ترک متادون ممکن است به صورت متداول چندین هفته به طول بیانجامد. در موارد معمول، علائم اولیه ترک متادون معمولاً در مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت از قطع مصرف این ماده آغاز میشود. با گذشت زمان، این علائم اولیه ممکن است به مرور بهبود پیدا کنند، اما در برخی موارد ترک متادون ممکن است به مدت چند هفته یا حتی ماهها ادامه یابد و علائم جانبی مختلفی از جمله علائم گوارشی، تغییرات در تمایلات جنسی و... را ایجاد کند.
مهمترین نکته این است که ترک متادون باید تحت نظر پزشک یا متخصص درمان اعتیاد انجام شود تا برنامه ترک مناسبی برای هر فرد تعیین شود و در صورت نیاز، پشتیبانی مشترک ارائه گردد تا زمان خماری ترک متادون کاهش یابد.
اهمیت مداخله متخصص برای کاهش دوره درمان ترک متادون
عملیات سم زدایی و ترک اعتیاد به هر مخدری نیاز به متخصص دارد تا بتوان بهترین مسیر را ترسیم کرد. همانطور که میدانید سوء مصرف مواد مخدر معایب بسیاری به همراه دارد. اما ترک بدون کمک گرفتن از متخصص معایب مخربتری دارد.
در صورتی که بدون کمک گرفتن از متخصص بخواهید ترک کنید؛ زمان بیشتری نیاز دارید. چرا که بسیاری از داروها نیاز به مجوز پزشک دارند. حتی ممکن است به سادگی نتوانید داروها را پیدا کنید.
زیر نظر متخصص قرار گرفتن احتمال ابتلا به بیماریهای پس از ترک را نیز کاهش میدهد. بیماریهایی همچون ایدز و افسردگی بیشتر از آنچه تصور میکنید در کمین هستند.
آزمایشات گستردهای که در مراکز و کلینیکهای ترک اعتیاد گرفته میشود که دیگر مشکلات جسمی روانی شما را نیز مشخص و رفع میکند. این آزمایشات در انتخاب داروهای سمزدا و بهبود روند ترک تأثیر به سزایی دارند.
مدت ترک اصولی متادون وابسته به سن مصرف کننده، مدت مصرف، دوز مصرفی متادون در روز و… است. این زمان معمولاً بین دو تا سه هفته طول میکشد. اما با انتخاب کلینیک ترک اعتیاد نگین به عنوان یکی از بهترین و تخصصیترین مراکز ترک اعتیاد متادون میتوانید در کمترین زمان ممکن ترک کنید. کلینیک نگین بهترین مراقبت ها بعد از ترک متادون را ارائه میکند تا بتوانید این دوران را با خیال راحت سپری کنید.